Cégünk tevékenységi körébe tartozik a porfestés, másnéven szinterezés is.

Az eljárás elektrosztatikus úton, valamint levegő segítségével egyenletesen porfestékek juttat a fémfelületre, melyet megfelelő hőmérsékleten kemencébe az anyagra égeti. A porfestés első lépéseként a felület megfelelő előkészítése és annak zsírtalanítása előzi meg a műveletet. A tökéletes felület előkészítéséhez a fémfelületek homokfúvása elengedhetetlen. Így kapunk egy homogén egyenletes fémtiszta felületet.  A zsírtalanítás (foszfát) eltávolít minden zsíros, olajos szennyződés a felületről. Ez a felület már megfelelő tapadást biztosít a porfesték számára.

A porfestett felületünk így már ellenáll a környezeti behatásoknak, időjárásnak.

Porfestés:

felni porfestése
korlát, kerítés porfestése
kerékpár. bicikli váz
teherautó alkatrészek
autóalkatrészek
egyedi fémvázak
állványok
ablakkeretek
kilincsek, fogantyúk
konzolok
garázskapuk

Felni porfestés, szinterezés

Felni porfestés: Bármilyen jármű felnijént (kerekét) szinterezzük, a megfelelő előkészítést követően. Legyen az kerékpár, motorkerékpár, autó, kisteherautó, vagy teherautó. Alapanyagát tekintve lehet acél, vagy alumínium.

Lemezfelni porfestés: A neve is adja, hogy acélból készült felni, jellemzően gyári acélfelni. Az acélfelni porfestésének árát is a pontos szín és porfesték kiválasztását követően tudunk pontos árat kalkulálni az adott munkára.

Alufelni porfestés ára:

13″-19″  és felette 20″-  függ a választott porfesték minőségétől (standard vagy prémium), illetve a színtől és a struktúrától. A kiválasztott szín után pontos árat tudunk kalkulálni.

Lakkréteg:

A lakkréteg megvédi a porfestett felületünket karcolásoktól, egyéb kisebb mechanikai behatásoktól (pl: kavicsfelverődés).

Felni homokfúvás (acélfelni, alufelni)

Felni homokfúvás: Ahhoz, hogy a porfesték megtapadjon a kerék anyagán, el kell távolítani az előző festék, vagy szinterezett réteget a lakkal együtt. Így biztosít egyenletes és szép felületet a következő rétegnek, valamint megfelelő és fémtiszta alapot a tapadáshoz.

Lemezfelni homokfúvás: Ebben az esetben is a megfelelő előkészítéssel kezdődik a folyamat. Pontos árat próbafújást követően tudunk kalkulálni.

Méretek az árakat tekintve: 13″-16″, illetve 17″-tól

Alufelni homokfúvás:

13″-19″, illetve 20″-tól  állapottól függően alakul az ár.

Pontos árat csak próbafújást követően tudunk megállapítani.

Kerékpár homokszórás + porfestés   (váz+ villa)  kompletten:
Varrógép (homokfújva + porfestve) kompletten:
Konvektor burkolat kompletten:
Kiszállás mobil munkánál 200.- Ft/km

Felni javítás és felújítás

Vállaljuk felnik javítását, felújítását kompletten. Amennyiben a hozott felniről nem csak a festék, vagy korábbi porfesték rétegét kell eltávolítani, hanem a felni olyan módon “sérült”, hogy üt, esetleg görgőzni kell, az sem okoz problémát! Amennyiben megütötted egy kátyúba, lepadkáztad parkolás közben, a felnibe égett fékporral vetted használtan, vagy csak felújítanád, mi felnijavítással és felújítással foglalkozunk.

A gumi leszerelést követően ellenőrizzük, hogy üt-e a kerék. Amennyiben igen, úgy a görgőzést követően a korábbi bemattult lakkot és egyéb festégréteget eltávolítunk a felületről, amíg fémtiszta felületet nem kapunk.

A porfestéshez kiválasztott színkód alapján előkészítjük portalanítjuk és zsírtalanítjuk a felnit, majd a porfesték felvitele után, a technológiai előírásnak megfelelő hőfokon és ideig a porfestő kemencébe helyezzük a felniket.

Az ütött-kopottan érkezett kerekek immár közel gyári állapotban kerülnek vissza a tulajdonoshoz.

Mobil: 06 30 998 2663